Verdensdagen for psykisk helse: Raushet


I går var det verdensdagen for psykisk helse, og temaet for 2018 er raushet. Raushet handler om å gi noe, uten forventningen om å få noe tilbake. Det handler om å være et medmenneske, vise nestekjærlighet, og se ting fra andres perspektiv. Det handler om å være ydmyk og nysgjerrig på de rundt oss: hvem er de, hvor kommer de fra, og hva ønsker de i livet. Raushet handler om å være snill, og virkelig se hverandre - som mennesker.

Så neste gang du er på butikken, sitter på banen, eller venter i kø - gå ut av din egne lille boble og reflekter over de rundt deg. Vi har alle med oss noe i bagasjen vår, og svært lite vet vi om hverandre. Vær raus. Vi vet aldri hva noen har gjennomgått eller hvilke situasjoner de befinner seg i.

For til syvende og sist er vi mennesker. Og i dagens samfunn er det lett å glemme hverandre. Det er på tide at vi åpner øynene, og observerer. Slik kan vi bli mer oppmerksomme på verden utenfor. Vær raus, alltid.